tisdag 16 juni 2015

Välja den perfekta Avokadon!♧

Avokado Tips!
Blir avokadon brun i sushin eller i skålen? Använd Lime/Citron saft!

Att välja den perfekta Avokadon är viktigt! Det beror förståsvad man ska använda den till och här är några tips!
Till Guacamole:
När man gör Goacamole tycker jag att avokadon ska vara krämig. Guacamole som innehåller hårda bitar är hemskt tycker jag! Man känner inte avokado smaken alls.
Så hur gör ska man nu välja den rätta avokadon?
Tips 1
Välj avokados som är svart i färg. Om de är gröna är de omogna och hårda!
Tips 2
Känn på avokadon. Ta upp avokadon och kläm lite lätt på den och se om den är mjuk. Man ska kunna klämma lätt på den och den ska vara lagom mjuk. Om du känner att du kommer att mosa den i handen om du bara klämmer lite lätt är den för övermogen.
Tips 3
Kolla så att skalet på avokadon inte är helt skadat och har "bruna skåror" i sig som kan vara tecken på att innehållet kan vara brunt. Innehåller kan också vara brunt och smaka äckligt om den är övermogen. 
Det är inte helt lätt men man lär sig efter att ha köpt massor av avokados xD
Till Sushi:
I sushi rullar (ris rullar) så brukar det oftast finnas avokado i och när man ska hantera avokado i sushi ska den vara lite mer hård. Men inte för hård.
Eftersom man ska rulla den så klämmer man på rullen och du kan avokadon mosas om den är för mjuk och då ser presentationen inte bra ut.
Om den är för omogen så ser det kanske bra ut men den är sten hård när man ska äta och smakar inte gott.
Extra tips till avokadon.
Eftersom att man mosar avokadon lite när man gör Guacamole så känner man mer smaken av avokadon och då är det viktigt att smaka olika typer av avokados. Ekologiska smakar bäst ska jag bara nämna!